Стан роботи системи моніторингу відповідності податкових накладних/розрахунків коригування критеріям оцінювання ступеня ризиків

  • 331

 

За I квартал 2021 року на розгляд комісії Головного управління ДПС у Черкаській області з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – Комісія) подано 5668 Повідомлень про подання пояснень та копій документів щодо податкових накладних/розрахунків коригування 538 суб’єктами господарювання на загальну суму ПДВ 59,5 млн гривень.

За результатами розгляду Повідомлень щодо подання пояснень та копій документів:

по 5259 прийнято рішення про реєстрацію (443 СГ) ПН/РК на загальну суму ПДВ 43,7 млн грн (або 73,4 відсотки);

по 409 прийнято рішення про відмову (159 СГ) в реєстрації ПН/РК на загальну суму ПДВ 15,8 млн грн (або 26,6 відсотків).

Крім того, Комісією враховано 87 Таблиць даних платника податку з інформацією щодо кодів видів економічної діяльності платника податку згідно з УКТЗЕД та/або кодів послуг згідно з ДКПП.

Звертаємо увагу, якщо у майбутньому будуть виявлені ризики у діяльності підприємства, таблиця може бути скасована, як на регіональному так і на центральному рівні.

З метою усунення недоліків, які мають місце при подані Таблиці, пропонуємо платникам надавати до такої Таблиці уніфіковану форму пояснення (зразок для заповнення такої форми додається).

У разі виникнення додаткових питань з приводу зупинення реєстрації ПН/РК, ви завжди можете отримати консультацію у спеціалістів Головного управління ДПС у Черкаській області за номером (0472) 33-91-97.

Форма пояснення таблиці