В Драбівському НВК проведено День цивільного захисту та об’єктового тренування

  • 656

Фото без опису

13 травня 2021 року в Драбівському НВК проведено День цивільного захисту та об’єктового тренування, до проведення якого залучались ДПРЧ-5 смт Драбів Управління ДСНС України у Черкаській області, керівний склад ЦЗ закладу освіти, педагогічні працівники, технічний персонал, учні 1-11-х класів.

Відповідно до розробленої в закладі Інструкції щодо виконання вимог та порядку дій населення (персоналу) у разі виникнення надзвичайних ситуацій (пожежа) організовано і проведено тренувальні заняття з евакуації учасників освітнього процесу.  

Учнями 10-11 класів під керівництвом вчителів Захисту України Мусієнка В.О., Жуковської В.С. проведено показові навчально-практичні заняття з ознайомлення з правилами користування засобами індивідуального захисту,   надання першої медичної долікарської допомоги при переломах, кровотечах та зупинці дихання.  

Цікавим та неординарним був виступ команди юнацького складу ДПРЧ-5 смт Драбова, які продемонстрували свої вміння реагування в надзвичайних ситуаціях.

Практична спрямованість заходів, що проводилися цього дня, викликала інтерес в учнів, спонукала їх до поглиблення знань з ЦЗ та здобуття практичних навичок захисту від наслідків надзвичайних ситуацій. Проведення Дня цивільного захисту та об’єктового тренування показало, що керівний  склад ЦЗ навчального закладу та здобувачі освіти вміють грамотно і чітко діяти для захисту свого життя і здоров’я.