Щодо завершення 2020/2021 навчального року

  • 622

Фото без опису

У зв'язку зі зверненнями здобувачів освіти, їхніх батьків і педагогічних працівників стосовно організації завершення 2020/2021 навчального року та реалізації Закону України «Про внесення змін до Розділу ІІ "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (СОVID-19)" (щодо окремих питань завершення 2020/2021 навчального року)» Міністерство освіти і науки України надало інформацію.

Відповідно до частин третьої та четвертої статті 10 Закону України «Про повну загальну середню освіту» освітній процес у закладах загальної середньої освіти організовується в межах навчального року, що закінчується не пізніше 1 липня, при цьому структура та тривалість навчального року, навчального тижня, навчального дня, занять, відпочинку між ними, форми організації освітнього процесу визначаються педагогічною радою закладу освіти у межах часу, передбаченого освітньою програмою, відповідно до обсягу навчального навантаження, встановленого відповідним навчальним планом, та з урахуванням вікових особливостей, фізичного, психічного та інтелектуального розвитку дітей, особливостей регіону тощо (освітній процес у закладах загальної середньої освіти організовується в межах навчального року, що розпочинається у День знань - 1 вересня, триває не менше 175 навчальних днів і закінчується не пізніше 1 липня наступного року. Якщо 1 вересня припадає на вихідний день, навчальний рік розпочинається у перший за ним робочий день. Тривалість канікул у закладах освіти протягом навчального року не може становити менше 30 календарних днів).

У межах академічної автономії питання організації виконання освітньої програми, навчального плану та освітнього процесу є внутрішнім питанням кожного закладу загальної середньої освіти, його педагогічної ради та завданням педагогічних працівників.

             Заклади загальної середньої освіти Драбівської селищної ради відповідно до прийнятих рішень педагогічними радами завершують навчальний рік:

04 червня – Початкова школа с. Привітне;

08 червня – Драбівський навчально-виховний комплекс «Заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів імені С.В.Васильченка-гімназія, Заклад загальної середньої освіти І-ІІ ступенів с. Михайлівка, Левченківський навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів-дошкільний навчальний заклад»;

10 червня- Заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів с. Бойківщина;

11 червня - Заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів с. Драбове-Барятинське, Заклад загальної середньої освіти І-ІІ ступенів с. Митлашівка, Заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів с. Білоусівка, Заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів с. Золотоношка, Заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів с. Перервинці;

14 червня - Заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів імені двічі Героя Радянського Союзу І.Н.Степаненка с. Нехайки.