Книжкова виставка «Письменник з мужнім і чутливим серцем»

  • 511

Фото без опису

Василь Шкляр – один із найвідоміших і найбільш читаних сучасних українських письменників. Його називають «батьком українського бестселера». Лауреат багатьох літературних премій, але чи не найдорожча з них

Василь Шкляр народився 10 червня 1951 року в селі Ганжалівка на Черкащині. Закінчив філологічні факультети Київського і Єреванського університетів. Після закінчення навчання, Шкляр працював журналістом. Не залишаючи роботу журналіста, у 1980-х роках пише свої перші відомі збірки оповідань, зокрема, «Де твій Остап, Соломіє?», «Перший сніг» та «Живиця». Пізніше виходять друком інші книги та оповідання, але вони залишаються практично не поміченими. Лише після виходу роману «Ключ» у 1999 році до письменника приходить популярність і визнання читачів, а сама книга отримала низку нагород та була неодноразово перевидана українськими видавництвами і за кордоном.

Напередодні 70 –річчя від дня народження письменника в дитячй бібліотеці діє книжкова виставка «Письменник з мужнім і чутливим серцем». На виставці представлені твори Василя Миколайовича.