Книжкова виставка до Всесвітнього дня океанів

  • 437

Фото без опису

Всесвітній день океанів— всесвітній день боротьби за збереження різноманіття мешканців морських глибин і стабільну екологічну ситуацію в океанах.

5 грудня 2008 року в Резолюції Генеральної Асамблеї ООН 8 червня було офіційно визнано як Всесвітній день океанів, який відзначають, починаючи з 2009 року.

Океани займають три чверті поверхні Землі, містять 97 відсотків водних запасів і займають за об’ємом 99 відсотків усієї площі планети. Океани є основним джерелом кисню і поглинають близько 30 відсотків виробленого людьми вуглекислого газу, сприяючи нейтралізації наслідків глобального потепління.

Сьогодні головне завдання Всесвітнього дня океанів – черговий раз нагадати людству про необхідність піклуватися про флору і фауну океанів, оберігати природу від без господарської людської діяльності. Така турбота про водні ресурси покликана зупинити вимирання багатьох видів морських рослин і тварин, перешкоджати забрудненню вод промисловими відходами.

До уваги  користувачів бібліотеки представлені  найцікавіші енциклопедії про світ океанів та морів, риб та інших морських мешканців.