Книжкова виставка до Дня Хрещення Київської Русі

  • 891

Фото без опису

День Хрещення Київської Русі — України відзначається в Україні щорічно 28 липня. Як державне свято вперше встановлене в Україні в рамках святкування 1020-річчя Хрещення Київської Русі згідно з Указом Президента України від 25 липня 2008 року № 668/2008 «Про День хрещення Київської Русі-України». Дата 28 липня обрана не випадково, адже саме в цей день Православна Церква вшановує пам'ять Святого Рівноапостольного князя Володимира, хрестителя Київської Русі.

Після офіційного хрещення киян князем Володимиром у 988 році, християнство стає державною релігією Київської Русі, що відіграло величезну роль в консолідації феодальної держави. В цей, порівняно дуже короткий історичний часовий відрізок відбувалося формування і розвиток соціального, інтелектуального і духовно-морального потенціалу Русі, визначився напрям на багато століть і особливість історичного шляху розвитку держави.

Працівники дитячої бібліотеки оформили книжкову виставку до свята та пропонують ознайомитися з книгами, в яких розкривається тематика цієї історичної події.

Фото без опису