30 липня - Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми

  • 476

Фото без описуЩороку 30 липня в Україні відзначається Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми.

Серед найстрашніших порушень прав людини в сучасному світі є злочин, який має багато назв – «біле рабство», «торгівля людьми», «контрабанда людьми». Боротьба з торгівлею людьми визначена одним із пріоритетних напрямів діяльності Уряду України у сфері захисту прав людини. За період з 1991 року по 2017 рік в Україні, за аналітичними даними Міжнародної організації з міграції, від торгівлі людьми постраждало понад      230 тис. українців. Чоловіки, жінки та діти потрапляють до рук работорговців як у своїх країнах, так і за кордоном.

Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми заснований Генеральною Асамблеєю Організації Об'єднаних Націй в 2013 році та відзначається в системі міжнародних днів ООН 30 липня.

Для тих, хто мріє отримати гарну роботу за кордоном, слід звернути увагу на те, що торгівці людьми діють через агенції з працевлаштування, фірми шоу-бізнесу та служби знайомств. Також вони розміщують неправдиві оголошення в газетах та на стендах, звертаються з пропозиціями просто на вулиці, допомагають матеріально, щоб затягнути людину в боргову кабалу.

Пам’ятайте, що жертвами стають як жінки, так і чоловіки, а також неповнолітні діти.