Моніторинг підготовки закладів освіти Драбівської селищної ради до нового навчального року

  • 312

Фото без опису

 

З метою перевірки закладів освіти Драбівської селищної ради до нового навчального року та роботи в осінньо-зимовий період відповідно до наказу відділу освіти селищної ради від 20.05.2021 № 34 17-18 серпня працювала комісія, яка відвідала заклади загальної середньої, дошкільної і позашкільної освіти громади. У результаті обстежено приміщення закладів освіти, прилеглих територій, санітарний стан та забезпечення обладнанням, меблями, посудом харчоблоків, відповідність санітарно-гігієнічним нормам, рівень матеріально-технічного забезпечення до початку навчального року та успішного проведення освітнього процесу. В усіх закладах освіти проведено косметичні ремонти класних та групових кімнат, спортивних залів, харчоблоків. Працівники харчоблоків пройшли медичне обстеження, рівень вакцинації працівників освіти становить 54 %. Умови для комфортного та безпечного навчання здобувачів освіти у 2021-2022 навчальному році будуть забезпечені.

В закладах освіти громади проведено поточні ремонти приміщень, для виконання даних робіт було централізовано придбано фарбу на суму 182 953,2 грн. (4,4 тони), розчинники і лаки – 28 618,2 грн. та будівельні матеріали – 64 401,5 грн., облаштовано 3 кімнати для дошкільного підрозділу у ЗЗСО І-ІІІ ст. с.Бойківщина. Для оснащення харчоблоків ЗЗСО І-ІІ ступенів с.Михайлівка придбано електроплиту вартістю 24 700 грн., ЦРД «Сонечко» смт.Драбів – 4 водонагрівачі (для кухні та 3 груп). Для підтримання належних санітарних норм та впорядкування територій  закладів придбано 7 тримерів.

Станом на сьогодні проведено огляд та ревізію ввідних та розподільчих пристроїв електропостачання, лабораторні випробування заземляючих  пристроїв і ізоляції освітлювальних приладів та силових мереж, технічний огляд електрообладнання котелень, замінено 5 електролічильників в ЗДО (ясла-садок) «Оленка» с.Бойківщина і «Сонечко» с.Жорнокльови, ЗЗСО І-ІІІ ступенів с.Бойківщина і с.Білоусівка та ЗЗСО І-ІІ ступенів с.Митлашівка. Проведена повірка сигналізаторів загазованості повітря, вузлів обліку газу та димовентканалів, лічильника тепла Центру ДЮТ смт. Драбів.

З метою забезпечення протипожежних заходів у Драбівському навчально-виховному комплексі «ЗЗСО І-ІІІ ступенів імені С.В.Васильченка-гімназія» проведено ремонт системи пожежного оповіщення з підключенням до пульту спостереження спеціалізованої пожежоохоронної  фірми на суму 20 105, 53 грн. Проведена щорічна повірка вогнегасників (вартість виконаних робіт становить більше 16,1тис.грн ).

На виконання Закону України «Про охорону праці», Кодексу з цивільного захисту України, постанови Кабінету Міністрів України від 26.06.2013 №444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайним ситуаціях» проведено спеціальне навчання з протипожежної безпеки для 16 посадових осіб закладів освіти Драбівської селищної ради за участю фахівців 2 пожежно-рятувального загону Управління ДСНС України у Черкаській області та 22 осіб, відповідальних за технічну експлуатацію теплових установок і мереж, за участю спеціалістів ДПТНЗ «Черкаський навчальний центр» Міністерства аграрної політики та продовольства.

Одним з головних питань у підготовці до нового навчального року в умовах поширення коронавірусної хвороби COVID-19 є забезпечення миючими та дезінфекційними засобами, придбання медикаментів та засобів індивідуального захисту.

Але роботи з облаштування закладів освіти продовжуємо, проблем, які потребують вирішення, ще багато.