Нова українська школа

  • 321

Фото без опису

 

 

   Впровадження стандартів Нової української школи, ключової реформи Міністерства освіти і науки, передбачає створення школи, в якій буде приємно навчатись і яка даватиме учням не тільки знання, як це відбувається зараз, а й уміння застосовувати їх у повсякденному житті. Новий Стандарт початкової освіти успішно проходить апробацію у всіх закладах освіти громади. З цього навчального року за цим стандартом розпочали навчання четвертокласники.

          Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 17.05.2021 №476 «Деякі питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа» у 2021 році» виділено з державного бюджету для закладів загальної середньої освіти кошти на закупівлю комп’ютерного обладнання в сумі 237 859 грн., на закупівлю засобів навчання та обладнання (крім комп’ютерного) в сумі 108 810 грн., на закупівлю сучасних меблів в сумі 116 989 грн. Обов’язковою умовою використання державної  субвенції є  співфінансування  з місцевого бюджету у розмірі не менше 10 відсотків. Для забезпечення закупівлі засобів навчання та обладнання для початкової школи відповідно до даної постанови виділено кошти в сумі 97 019 грн. ( більше 30%) на співфінансування шляхом внесення змін до бюджету освіти, а саме :

  • на закупівлю комп’ютерного обладнання на суму 26 429 грн.;
  • на закупівлю засобів навчання   на суму 12 090 грн. ;
  • на закупівлю сучасних меблів на суму 58 500 грн.

На цей час придбано і доставлено у заклади освіти громади 11 одиниць комп’ютерної техніки, 97 комплектів шкільних парт і стільців, 5 учительських столів, 135 штук навчально-дидактичних матеріалів.