Тематична виставка «Будьмо толерантні»

  • 697

Фото без опису

Кожного року 16 листопада світ відзначає Міжнародний день толерантності. Цей день був проголошений Декларацією принципів толерантності, затвердженою в 1995 році на Генеральній Асамблеї ЮНЕСКО.

Поняття «толерантність» сьогодні трактується дуже різнопланово. Перш за все, це терпиме ставлення до іншого, несхожого на тебе, прийняття іншої людини, інших думок і поглядів. Толерантність в перекладі з англійської – можливість почути іншого, зрозуміти іншого. Це мистецтво жити поруч з несхожим, спосіб вирішення конфліктів, мистецтво цивілізованого компромісу.

Толерантна людина – це особистість, якій притаманні моральні, духовні цінності та якості. Кожен із нас повинен задуматися над своїм ставленням до інших, вміти підтримати один одного, поважати людей, прислухатися до інших думок, поглядів.

Напередодні свята, в дитячій бібліотеці оформлена тематична виставка «Будьмо толерантні». З представленої літератури можна дізнатись про значення даного поняття, про роль толерантності в житті людей, про те, як навчити дитину доброзичливого ставлення до інших.