Скористайся правом на податкову амністію

  • 338

Фото без описуЗ 1 вересня 2021 року розпочато одноразове (спеціальне) добровільне декларування – податкова амністія, яка триватиме до 1 вересня 2022 року.

Йдеться про декларування грошових активів, майна та майнових прав, одержаних/набутих за рахунок доходів, з яких у порушення вимог законодавства не було сплачено відповідні податки і збори.

Протягом цього часу особи, які мають розміщені на території України та/або за її межами активи, що належать їм на правах власності та з яких, відповідно до вимог законодавства та/або міжнародних договорів, не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори, мають право подати одноразову добровільну декларацію.

Для зручності платників податків такі декларації подаються декларантом в електронній формі.

Особливість добровільного декларування активів - подача одноразової декларації є правом, а не обов’язком фізичної особи. При цьому, у такій декларації не потрібно вказувати інформацію про джерела походження задекларованих активів.

Для більш детальної інформації щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування скористайтесь посиланням - https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya. Фото без опису