Відбувся ІІ етап ХХІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика

  • 421

Фото без опису

Перші два етапи ХХІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, який має на меті утвердження державного статусу української мови, піднесення її престижу серед молоді, виховання поваги до культури й традицій українського народу, пройшли у закладах освіти Драбівської громади.

Конкурс розпочався в  освітніх закладах у День української писемності та мови 9 листопада 2021 року. 

 До участі у конкурсі було залучено учнів 3-11 класів.   У цей день  для них провели години спілкування «Рідна мова – справжнє диво», «Мова – духовне багатство народу..», де учнів вкотре ознайомили та нагадали про цю визначну дату.  Цікавими були   онлайн-вікторина «Мова наша –серце наше», інформ-дайджест «День української писемності та мови», усний журнал «Віками творилася мова». Старшокласники були активними учасниками диспуту з питання вільного функціонування мови в українському суспільстві та піднесенню престижу української мови як державної, взяли участь у конкурсі відеозвернень, вебквесті «День української мови та літератури».

Заслуговує на увагу організація Конкурсу у закладах загальної середньої освіти с. Білоусівка , Золотоношка, Драбово-Барятинське,  Нехайки  та  смт Драбів.

 20 листопада 2021 року 29 учасників із  закладів загальної середньої освіти с.Білоусівка, Золотоношка, Драбово-Барятинське,  Нехайки, Левченки,  смт Драбів  долучилися  до участі у ІІ етапі Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

 Учасники конкурсу демонстрували  ґрунтовні знання з рідної мови, вміння грамотно й аргументовано висловлювати свою думку,  багатий словниковий запас, дотримувалися всіх мовних норм.

Переможці - учениці Драбівського навчально-виховного комплексу "Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів імені С.В.Васильченка-гімназія": Шемігон Марія  (5-А кл.), Перепелиця Поліна  (7-А кл),  Діхтяренко Яна (8-А кл.),  матимуть честь представляти нашу громаду на ІІІ етапі Міжнародного конкурсу імені Петра Яцика, який відбудеться 11 грудня цього року в м. Черкаси.