У дитячій бібліотеці оформлено виставку – реквієм «Голодомор – чорна сповідь моєї Вітчизни»

  • 174

Фото без опису

На десятиліття можна засекретити архіви. Можна приховати в глибинах спецсховищ викривальні документи. Можна замести сліди злочину. Та з пам’яттю народу нічого не вдієш, вона зберігатиме правду. Память - нескінченна книга, в якій записано все: і життя людини, і життя країни. Багато сторінок вписано криваво-чорним кольором. Читаєш і подумки здригаєшся від жаху. Особливо вражають сторінки, де викарбовано слова про голод...

У XX сторіччі український народ пережив одну з найстрашніших трагедій у своїй історії – Голодомор 1932 – 1933 років. Україна, яка завжди годувала хлібом весь світ, зазнала масового голоду. Країна втратила тоді мільйони своїх дітей. Голодомор приніс багато горя.

Напередодні Дня  пам’яті жертв голодоморів, що  відзначається в Україні щорічно в четверту суботу листопада, в дитячій бібліотеці оформлено книжкову виставку – реквієм ««Голодомор – чорна сповідь моєї Вітчизни», на якій  представлено художньо-документальні книги, публікації про геноцид української нації, спогади і свідчення очевидців, тих, хто  у своїй пам’яті крізь роки проніс страждання та біль спричинені тоталітарним режимом.