Заклади освіти Драбівської громади отримали ноутбуки

  • 354

 

Фото без опису

Коронавірус диктує свої правила. Тому держава має допомогти громадянам адаптуватися до нових реалій, щоб жити й працювати максимально комфортно та продуктивно. Як виявилося, у багатьох вчителів взагалі не було комп'ютерів, щоб проводити дистанційне навчання.

Тому за ініціативи «Ноутбук кожному вчителю» від Міністерства цифрової трансформації України та Міністерства освіти і науки України  за кошти державної субвенції та місцевого бюджету (загальною сумою 793 350 гривень) отримали 43 ноутбуки учителі закладів загальної середньої освіти Драбівської селищної ради:

20 ноутбуків – Драбівський навчально-виховний комплекс «Заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів імені С.В.Васильченка-гімназія»;

по 8 ноутбуків - Заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів  с. Драбове-Барятинське та Заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів с. Білоусівка;

7 ноутбуків - Заклад загальної середньої освіти І-ІІ ступенів с. Митлашівка.

З бюджету громади спрямовано на придбання комп’ютерного обладнання співфінансування в сумі 86 172 гривень.

– Цифровізація освіти – це незворотній процес. Усе, що ми робимо в цьому напрямку, спрямовано на забезпечення ефективного освітнього процесу, зокрема й в умовах пандемії. Сьогодні важливо, щоб педагог не тільки вмів і знав, як працювати з програмами, а й, звісно, мав необхідну техніку, - зазначає селищний голова Світлана Орел.

ДОВІДКОВО!

У рамках реалізованого у 2021 році проекту «Інноваційний прорив» заклади освіти селищної ради отримали безкоштовно 24 комплекти електронного засобу начального призначення «Дидактичний мультимедійний контент КМ МЕDIA Ed Profi» на суму 852 000,00 гривень для початкових класів Нової української школи та для дошкільних груп.