Відбулася нарада директорів закладів загальної середньої освіти

  • 401

5 січня 2022 року проведено нараду з директорами закладів загальної середньої освіти комунальної власності територіальної громади щодо діяльності закладів освіти у І кварталі 2022 року.

Фото без опису

Начальником відділу освіти Людмилою Рудик проаналізовано стан та шляхи удосконалення управлінської діяльності та автономії закладів освіти.

Про джерела фінансування суб’єктів освітньої діяльності відповідно до законодавства розповіла економіст централізованої бухгалтерії відділу освіти Кравцова Г.Я.

Головним бухгалтером відділу освіти селищної ради Діхтяренко Н.І. висвітлено питання щодо порядку організації харчування в закладах загальної середньої освіти комунальної власності Драбівської територіальної громади; акцентовано увагу присутніх на окремих положеннях постанови Кабінету Міністрів України від 24.03.2019 № 305.Також директорам закладів було рекомендовано посилити щоденний контроль за організацією харчування в закладі та забезпечити контроль за веденням ділової документації з харчування.

Головний спеціаліст відділу освіти Петренко Ю.І. ознайомив з алгоритмами замовлення документів про освіту та підручників для 5-х, 9-х класів.

Баштан В.П., головний спеціаліст відділу освіти, зупинився на питаннях споживання електроенергії та газу, а також  повідомив про особливості ліцензування закладів освіти.

Директором комунальної установи «ЦПРПП»  Прядко Л.С. акцентовано увагу присутніх на важливості підготовки учнів закладів загальної середньої освіти до успішної участі в ЗНО, термінах реєстрації на пробне ЗНО, а також розглянуто питання щодо участі здобувачів  освіти у обласному етапі Всеукраїнських учнівських  олімпіад та конкурсів. Також у центрі уваги були питання вивчення педагогічного досвіду та організації підвищення кваліфікації у 2022 році.