Екскурс в історію «Соборність душ єднає Україну»

  • 630

22 січня 1919 року ввійшло до національного календаря як велике державне свято - День Соборності України. Щороку в цей день український народ із вдячністю згадує тих героїв, які словом і багнетом намагалися відродити незалежну соборну українську державу. Саме 22 січня було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки  і Західноукраїнської  Народної  Республіки.

Патріотичне виховання є одним з пріоритетних напрямків  роботи  дитячої бібліотеки , тож  напередодні свята працівниками  дитячої бібліотеки для учнів 5-В класу Драбівського НВК «Заклад загальної середньої освіти I-III ступенів імені С.В. Васильченка – гімназія» Драбівської селищної ради  проведено екскурс в історію «Соборність душ єднає Україну».

Фото без опису

Метою цього заходу було розширення кругозору  дітей про історію виникнення та святкування Дня Соборності України, прищеплення любові та поваги до історичних та культурних надбань українського народу, пробудження інтересу до минулого, виховування почуття національної гідності, гордості за Батьківщину та народ. А також діти переглянули відео ролики : «Акт злуки», «Живий ланцюг», «Єдина Україна».

Проведення таких заходів виховують любов та повагу до своєї землі, Батьківщини, розширюють  коло знань, прививають  інтерес  до минулого України і ще раз нагадують, що саме в єдності сила і незламність нашого народу.