Тематична виставка «На Аскольдовій могилі український цвіт» (до Дня пам’яті героїв Крут)

  • 193

Фото без опису29 січня – День пам’яті героїв Крут – саме там, у 1918 році відбувся бій, що на довгі роки став одним із символів боротьби українського народу за свободу і незалежність.

Бій під залізничною станцією Крути належить до однієї з найбільш трагічних сторінок української історії. Відчайдушно і героїчно захищали свою землю юні українські патріоти. Усі стояли до останнього подиху. Тоді загинув цілий студентський курінь, триста юнаків – цвіт української молоді. Щоб будувати майбутнє, треба добре знати істинну історію, любити свою країну. А історія наша вмита кров’ю і сльозами. Саме тому, ми повинні знати свою історію, своє минуле.

Напередодні  Дня пам’яті героїв Крут в дитячій бібліотеці оформлено тематичну виставку  «На Аскольдовій могилі український цвіт». Представлені матеріали  ознайомлять читачів  з сторінками історії тих подій.

Подвиг українських юнаків, що своєю кров’ю окропили святу землю в боротьбі за волю України, навічно залишиться в історії як символ національної честі...

У масштабах всесвітньої історії ця битва, може, й  незначна. Вона не є зразком військового мистецтва. Проте вона – символ нескореного духу нашої нації.