Драбівська громада надала притулок 1816 внутрішньо переміщеним особам

  • 191
Відповідно до статті 64 Конституції України, статей 121, 20 Закону України «Про правовий режим воєнного стану», Указу Президента України від 24 лютого 2022 р. № 64 «Про введення воєнного стану в Україні» Кабінет Міністрів України ухвалив рішення від 28 лютого 2022 р. № 165 «Деякі питання реалізації прав, свобод і законних інтересів фізичних та юридичних осіб», відповідно до якого зупинено терміни надання адміністративних послуг та суттєво змінено особливості діяльності центрів надання адміністративних послуг. Зокрема, заблоковано доступ до Єдиного реєстру юридичних, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, реєстру Державного земельного кадастру, Реєстру територіальної громади (з реєстрації місця проживання/перебування громадян), що унеможливлює надання ряду адміністративних послуг мешканцям громади.
Однак, відділ «Центр надання адміністративних послуг» виконавчого комітету Драбівської селищної ради не припиняв своєї роботи з початком введення воєнного стану.
Залишаються актуальними послуги соціального характеру, зокрема надання різних видів соціальних допомог та виплат, субсидій тощо. Протягом періоду воєнного стану надано 121 послугу соціального характеру, 44 послуги місцевого значення, забезпечується видача готових результатів надання адміністративних послуг.
Адміністратори ЦНАП були та залишаються залучені до інших напрямків роботи, зокрема обліку внутрішньо переміщених осіб.
З 29 березня активно ведеться прийом громадян, які звертаються для отримання статусу внутрішньо-переміщених осібта відповідних довідок про взяття на облік. Так, станом на 19.04.2022 року прийнято, опрацьовано1159 заяв, з них видано 767 довідок ВПО, прийнято на опрацювання 392 заяви на виплату щомісячної допомоги на проживання від держави.