Затверджено перелік населених пунктів України, у яких можна буде скласти національний мультипредметний тест

  • 253

Затверджено перелік населених пунктів України, у яких можна буде скласти  національний мультипредметний тест

  Обласні військові адміністрації визначали перелік населених пунктів у відповідних регіонах, де безпекова ситуація дозволяє провести  національний мультипредметний тест (НМТ). Цей перелік з урахуванням актуальної інформації про райони проведення бойових дій і тимчасово окуповані території затверджено наказом Міністерства освіти і науки України від 16.05.2022                                    № 445. 

Попередньо заплановано, що тестування проходитиме у 20 областях України та м. Києві. На жаль, наразі неможливо провести НМТ в АР КримДонецькій, Луганській, Харківській і Херсонській областях, місті Севастополь. Учасники, які не зможуть дістатися до місць проведення основної сесії НМТ, зможуть подати заявки для участі в додатковій або спеціальній сесіях тестування.

З міркувань безпеки назви населених пунктів не вказано, де відбудуться тестування. Однак учасники на своїх інформаційних сторінках з 20 травня до 07 червня  включно матимуть змогу за допомогою спеціального сервісу підтвердити бажання взяти участь у НМТ і для проходження тестування вибрати з наданого переліку найзручніший для доїзду населений пункт.

Важливо якнайуважніше поставитися до вибору населеного пункту, адже ця інформація дозволить  сформувати  мережу тимчасових екзаменаційних центрів.

Якщо безпековий стан у різних регіонах країни буде змінюватися, то буде здійснюватися  коригування переліку населених пунктів, де проводитиметься НМТ.

 Попри складну ситуацію абітурієнти обов’язково  вступлять до омріяних закладів вищої освіти.

Фото без опису