Сертифікація як професійне зростання вчителя Нової української школи

  • 185

Сертифікація як професійне зростання вчителя Нової української школи

Наближається час реєстрації вчителів початкових класів на сертифікацію – 2022. Вона покликана виявляти та заохочувати спеціалістів з високим рівнем педагогічної майстерності. Для них  це можливість  випробувати сили та підтвердити статус професіонала своєї справи.

Приємно зазначити, що серед фахівців, які успішно пройшли сертифікацію у 2021 році, є педагог закладу загальної середньої освіти I-IIІ ступенів імені двічі Героя Радянського Союзу І.Н. Степаненка с.Нехайки Драбівської селищної ради Клочко Раїса Василівна. Вона має вищу кваліфікаційну категорію та отримала звання «Старший учитель» за результатами зовнішнього оцінювання компетентностей, що включає тестування, аналіз досвіду роботи та самооцінювання. 

Зі слів учасниці, сертифікація - чудова нагода для педагога проаналізувати методику роботи, зрозуміти вектори професійної діяльності.  Адже працювати у сучасній школі неможливо без саморозвитку та самовдосконалення. 

Успішне проходження сертифікації означає, що вчителі мають необхідний багаж професійних компетентностей, якими можуть ділитися з колегами, тому їх  залучатимуть  як експертів для наступних сертифікацій, а також до інституційного аудиту. Така можливість вже надана Клочко Р.В., яка у 2022 році пройшла спеціалізовані курси і оволоділа знаннями щодо вимог, критеріїв оцінювання якості освітньої діяльності та управлінських процесів у закладах загальної середньої освіти

Маємо надію, що цього року спільнота сертифікованих педагогів Драбівської громади збільшиться.

Тож звертаємо увагу вчителів початкових класів, які прагнуть до професійного зростання, мають бажання постійно вдосконалювати майстерність, мотивацію до саморозвитку, що  реєстрація педагогічних працівників для проходження сертифікації у 2022 році відбудеться упродовж  01-15 серпня  на сайті Українського центру оцінювання якості освіти, а перший етап -   незалежне тестування професійних компетентностей учасників  сертифікації - заплановано на 10 вересня.

Сертифіковані вчителі – це агенти якісних змін в освіті. 

Надихайтеся та мотивуйте інших!


Фото без опису

Фото без опису