«Наша мова - мов чиста течія ріки у незбагненнім сріблі слова»

  • 568

 Українська мова одна з наймилозвучніших мов світу. Щоб ми знали, вивчали і не забували свою рідну мову, у нашому національному календарі є  особлива, важлива дата для кожного справжнього українця – 9 листопада – День української писемності та мови. 

Упродовж століть українська мова, так само як і її носій - український народ, зазнавала суттєвих утисків і заборон з боку різних держав, зважаючи на те , під чиєю владою опилялася Україна. Нині українська мова має державний статус, але зазіхання з боку кремлівських можновладців і русиифікаторів не припиняються.

І нам варто докладати зусиль, аби українська мова не тільки зберігалася, але й розвивалася. Нею варто розмовляти, писати. Під час війни як ніколи стало зрозуміло : мова - також наша зброя.

Долучаючись до відзначення Дня української писемності та мови в дитячій бібліотеці оформлена книжкова виставка «Наша мова - мов чиста течія ріки у незбагненнім сріблі слова». Представлені матеріали розкривають перед читачами історію походження української мови, непростий шлях її розвитку, всю велич і красу рідної мови.

Фото без опису