Соціальні послуги: у Драбівській громаді розпочав свою роботу « Центр надання соціальних послуг»

  • 469

  

У січні місяці поточного року рішенням Драбівської селищної на території Драбівської територіальної громади утворено  комунальний заклад «Центр надання соціальних послуг» Драбівської селищної ради Золотоніського району Черкаської області.

          Центр утворено для здійснення соціального обслуговування та надання соціальних послуг громадянам, які перебувають у складних життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги за місцем проживання та в умовах стаціонарного або тимчасового перебування.

         Основними завданнями центру є:

  • проведення соціально-профілактичної роботи, спрямованої на запобігання потраплянню в складні життєві обставини осіб/сімей, які належать до вразливих груп населення;
  • надання особам/сім’ям комплексу соціальних послуг, яких вони потребують, відповідно до переліку послуг, затвердженого Мінсоцполітики, з метою мінімізації або подолання таких обставин.

         В структуру установи входить: відділення соціальної допомоги вдома,  відділення соціальної роботи.                  

         Відділенням соціальної допомоги вдома Центру  надається соціальні послуги за місцем проживання перебування не менш як 80 одиноким громадянам, які не здатні до самообслуговування у зв’язку з частковою втратою рухової активності (мають III, IV, V групи рухової активності) та потребують сторонньої  допомоги, надання соціальних послуг в домашніх умовах згідно з медичним висновком.

         Центр діє на принципах адресності  та індивідуального  підходу до кожної людини, гуманності, доступності, відкритості, законності, соціальної справедливості,  конфіденційності та відповідальності за дотримання  етичних і правових норм .

 

 

КЗ «Центр надання соціальних послуг» Драбівської селищної ради розташований за адресою: смт Драбів, вул. Центральна 69,  електронна адреса: drabivzcenter@ukr.net