Активні мешканці - успішна громада: конкурс для громад!!!

  • 631

Фото без опису

Представництво МОМ в Україні в рамках проекту «Протидія торгівлі людьми в Україні (CTIP)» за підтримки Агентства США з Міжнародного Розвитку (USAID) оголошує конкурс для об'єднаних територіальних громад (ОТГ), зацікавлених в участі у проекті (MPA-2021-02)

Метою проекту є просування соціально-економічного розвитку на місцевому рівні шляхом інклюзивного місцевого врядування та соціальної згуртованості населення.

Завдання проекту:                                                                                             

Залучити широке коло членів громади (місцеву владу, представників різних професійних груп, включно з представниками місцевого бізнесу, громадських організацій тощо) до участі в плануванні та імплементації проектів, спрямованих на поліпшення соціально-економічних умов життя в громаді. МОМ підтримає ініціативи з такого переліку:

  • надання соціальних послуг для населення громади за місцем проживання (наприклад, притулок для жінок, постраждалих від домашнього насильства);
  • надання адміністративних або інших послуг, що полегшують життя мешканців громади (наприклад ЦНАП)
  • відновлення або розширення соціальної та комунальної інфраструктури  у пріоритетних сферах таких як освіта (шкільна або дошкільна),  охорона здоров’я, охорона довкілля, управління водними ресурсами тощо;
  • розвиток молоді, громадського сектору, волонтерства, соціальних та громадських ініціатив (наприклад, молодіжна рада)
  • поліпшення умов для розвитку малого та середнього бізнесу (наприклад, бізнес-інкубатор проект спрямований на розвиток тієї чи іншої бізнес-сфери (зелений туризм тощо);
  • покращення управління житловим сектором, енергоефективності та місцевого економічного розвитку (наприклад, поліпшення енергоефективності школи, дитячого садка).

     Всі проекти мають бути направлені на поліпшення соціально-економічного стану ОТГ задля її стратегічного розвитку та залучення до активного громадського життя членів громади.

         Пропозиції щодо участі у конкурсі приймаються організаторами до 22.03.2021.

         Пропозиції можна подавати до відділу соціального захисту та охорони здоров’я Драбівської селищної ради за адресою: вул. Центральна, 69  кімната № 417.