Подбаймо про людей похилого віку, адже вони найбільш вразливі до COVID-19

  • 669

        

Однією з найбільш вразливих до інфікування коронавірусом  COVID-19 груп є люди похилого віку.  Адже у літніх людей з більшою ймовірністю відмічають різні хронічні захворювання, включаючи патологію серцево-судинної та респіраторної систем, цукровий діабет.

        Відомо, що наявність таких супутніх захворювань підвищує ризик  розвитку  тяжкої форми COVID-19. Крім того, ймовірно, що боротьбу з інфекцією в осіб літнього віку ускладнює значно слабша імунна система.

   Саме   тому  першою чергою від COVID-19 вакцинуватимуть медиків та людей похилого віку.

        На сьогодні  ще є  багато жителів  нашої  громади   поважного  віку, які  не мають  підписаної  декларації  із  сімейним  лікарем, що  унеможливлює  проходження ними вакцинації. 

        Багато  хто  із  наших батьків,  дідусів, бабусь,  інших  рідних   та сусідів  досить легковажно  відносяться як до  вакцинації, так і до коронавірусної  хвороби,  до  свого  здоров’я  загалом.

      Подбайте про літніх батьків та сусідів, які можуть постраждати  від  хвороби: уточніть інформацію  про наявність декларації  із сімейним  лікарем, поговоріть  із  ними  про  можливість  безкоштовної  вакцинації, адже це один із найважливіших елементів для подолання пандемії COVID-19, формування в українців колективного імунітету до смертельно небезпечної хвороби.

       Всі бажаючі  мають змогу записатися на вакцинацію, зателефонувавши  до сімейного лікаря,  або  звернувшись  про  допомогу  у запису  до старости  села, соціального  працівника.

       Вакцинація проходить  аналогом  вакцини Oxford/AstraZeneca – індійською  вакциною  CoviShiedl.  Оскільки флакони з вакцинами є багатодозні – 10 доз, і зберігаються відкритими тільки 6 годин,  створюють запис для всіх бажаючих, які б хотіли вакцинуватись насамперед.

        Пам’ятайте, що правдиву й вичерпну інформацію про вакцини можуть надати тільки медики. Не довіряйте неперевіреним джерелам, дотримуйтеся інформаційної гігієни.

         І знайте, що вакцинація – це важливий крок до збереження здоров’я і життя!

                                   Відділ  соціального  захисту  та  охорони  здоров’я.