Проведено вечірні рейди «Підліток»

  • 615

Фото без опису

З метою профілактики бездоглядності, правопорушень серед дітей та молоді, запобігання вживанню неповнолітніми спиртних напоїв, наркотичних та токсичних речовин, продажу підліткам спиртних та тютюнових виробів 7 та 8 травня  2021 року спеціалістами  служби у справах дітей Драбівської селищної ради за участі представників Драбівського  відділу поліцейської діяльності № 1 Золотоніського РВП ГУНП  у Черкаській області, у тому числі, інспектора ювенальної превенції було проведено   профілактичні  вечірні рейди «Підліток».

Під час рейдів виявлено 4 неповнолітніх, які після 22.00 години перебували   без нагляду дорослих.

З підлітками проведено попереджувальні профілактичні бесіди та ознайомлено з витягами із нормативних актів, які регулюють питання перебування неповнолітніх у вечірній та нічний час.   

 Такі заходи не мають на меті обмежити права дітей, а тільки обмежити можливості впливу на них негативного та небезпечного середовища.

Головна мета цих заходів – попередження злочинності як з боку дітей, так і проти них. Це ефективна можливість вберегти дітей від шкідливого впливу вулиці та стимулювання відповідальності батьків за виховання своїх дітей.