У громаді привітали дітей з міжнародним святом

  • 263

 

У громаді привітали дітей з міжнародним святом

 

День захисту дітей - міжнародне свято, яке відзначається 1 червня. Це свято створене з метою нагадати нам, що діти - це самостійні особистості зі своїми страхами і проблемами. Всі діти потребують підтримки та захисту від дорослих. Особливо важливим це свято здається під час війни, коли багато дітей стали сиротами, позбулися будинку або поїхали з рідного дому.

 

1 червня 2022 року Драбівським селищним головою Світланою Орел  відвідано 2 дитячі будинки сімейного типу та 3 прийомні сім’ї, в яких виховується  14 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.  Вона привітала дітей зі святом та вручила подарунки.

Приємно відзначити, що у даних сім’ях завжди панує позитивна атмосфера. Довіра, взаємоповага між дітьми та іншими членами родини, упевненість, комфортність, прив’язаність формують позитивний клімат у родинах. В сім’ях  створені гарні умови, вихованці оточені увагою, турботою і любов’ю.

 За небайдужість, відповідальність за долі дітей, сімейне виховання та батьківську любов, яка дає надію малечі на щасливе дитинство, селищний голова подякувала прийомним батькам та батькам-вихователям, адже, саме завдяки таким родинам діти, що потрапили у складні життєві обставини, мають змогу долучитися до сімейних цінностей, зростати у повазі та отримувати усю необхідну їм увагу.

Дитячі будинки сімейного типу та прийомні сім’ї демонструють позитивний досвід виховання, адже чужих дітей не буває.

 

Фото без опису