Рейд «Діти вулиці»

  • 1887

Фото без опису

 

Одним з головних напрямків діяльності служби у справах дітей Драбівської селищної ради є робота з сім’ями та дітьми, які перебувають в складних життєвих обставинах. Завдання, яке поставлено державою перед службою - не вилучати дитину з сім’ї, а подолати неблагополуччя і кризу в сім’ї, допомогти батькам виправитися, надати їм соціально-правову допомогу  і не допустити виходу дитини з родини.  

З метою виявлення дітей, які залишилися без батьківського піклування та проведення обстеження умов проживання сімей, що опинилися в складних життєвих обставинах 12 травня 2021 року спеціалістами служби у справах дітей проведено профілактичний рейд «Діти вулиці» в с. Драбове-Барятинське,  Бойківщина, Михайлівка.

Обстежено житлово-побутові умови проживання 5 родин, в яких виховується 13 дітей. За результатам рейдового заходу складені акти обстеження житлово-побутових умов, з батьками проведені індивідуально-профілактичні бесіди про відповідальність за неналежне виконання батьківських обов’язків по вихованню, утриманню та розвитку дітей.   

Питання проведення заходів по запобіганню дитячої бездоглядності та безпритульності   знаходиться на постійному контролі служби у справах дітей Драбівської селищної ради.