Розпочато роботу робочої групи з питань сприяння легалізації заробітної плати і зайнятості населення та збільшення надходжень до бюджету

  • 687

 

Фото без опису   25 травня поточного року під головуванням заступника селищного  голови з питань  діяльності виконавчих  органів ради Зореслава Рудченка  відбулося засідання робочої групи з питань сприяння легалізації заробітної плати і зайнятості населення та збільшення надходжень до бюджету Драбівської громади.

     В рамках розгляду питань порядку денного заслухано Галину Рибку, начальника відділу земельних відносин та екології Драбівської селищної ради щодо забезпечення збільшення надходжень до бюджету Драбівської громади від оренди земельних ділянок. Також,  посадовець проінформувала про використання земельних ділянок не за цільовим призначенням. Керівники сільськогосподарських підприємств, які були запрошені на засідання, інформували про перезаключення договорів оренди землі та цільового використання землі за призначенням, наявність робочих місць та оплату праці найманих працівників.

      Про підвищення відсоткової ставки по розрахунках за оренду земельних часток (паїв) у 2021 році доповіла Людмила Кардаш, начальник Драбівської  державної податкової  інспекції ГУ  ДПС  у Черкаській області.

       В ході обговорення даного питання велася розмова щодо  збільшення орендної плати за користування земельними частками (паями) до 12% та забезпечення перерахування до бюджету ПДФО та військового збору з орендної плати за березень 2021 року по платниках, які були запрошені на засідання.

    У обговоренні даних питань взяв участь староста села Нехайки Єгор Вигулярний.

    За результатами засідання робоча група вирішила активізувати інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо забезпечення раціонального використання земельних ділянок сільськогосподарського призначення  місцевої власності та продовжити укладання та поновлювання (переукладання) договорів оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення із встановленням максимальної відсоткової ставки орендної плати не менше 12%.

    Також, вирішено проводити відповідну роботу з роботодавцями щодо необхідності дотримання ними норм чинного законодавства стосовно прав і гарантій найманих працівників.