До уваги осіб пільгової категорії жителів Драбівської громади!

  • 420

Фото без опису      З лютого місяця поточного року в Драбівській громаді забезпечується право на безплатний проїзд  пільговиих категорій громадян на приміських маршрутах автомобільним транспортом загального користування.

      Проїзд відбувається  два рази на місяць із населеного пункту проживання жителя громади до центру громади (смт. Драбів),  до залізничних  станцій  с.Кононівка та с-ща Драбове-Барятинське та до міста Золотоноша (в обидві сторони).  

На пільговий проїзд мають право:

  • особи, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, віднесені до категорії 1  та категорії 2;
  • учасники бойових дій ;
  • особи, які отримали інвалідність внаслідок війни ;
  • діти віком від шести років з багатодітних сімей ;
  • особи з інвалідністю I, II групи, діти з інвалідністю віком від шести років та особи, які супроводжують осіб з інвалідністю I групи або дітей з інвалідністю .

   З метою  забезпечення чіткого обліку кількості  перевезених  пільгових категорій громадян та відшкодування перевізникам коштів за фактично надані послуги, відділом соціального захисту та охорони здоров’я Драбівської селищної ради проводиться видача талонів даній категорії громадян.

  Для того щоб отримати талони особи, які мають право на пільгове перевезення:

 - особисто звертаються до відділу соціального  захисту  та охорони здоров’я  селищної ради зареєстровані і проживають у смт. Драбів, за адресою вул. Гагаріна, 17 кабінет -205;

 - мешканці сіл територіальної громади – особисто звертаються  до уповноважених осіб селищної ради за місцем реєстрації (старост), із заявою та  пред’являють такі документи:

         - посвідчення про право на пільги;

         - паспорт.

Кількість талонів на місяць:  4  шт. (дві  поїздки  в обидві  сторони).

  Талон дійсний лише при наявності печатки селищної ради та підпису уповноваженої особи, зазначенням  на  талоні порядкового номеру, терміну його дії, прізвища, імені та по - батькові пільговика, номеру та серії  його посвідчення, маршруту перевезення.

  Про одержання талонів пільговик особисто розписується у журналі обліку видачі талонів.

 Талон є іменним, і не передається іншому пільговику. Загублені талони не поновлюються. Компенсація за невикористані талони не виплачується.

  При посадці в автобус пільговик пред’являє водієві посвідчення про право на безкоштовне (пільгове) перевезення встановленого зразка та надає талон, виданий Драбівською селищною  радою або уповноваженою особою (старостою).