Відбулося засідання опікунської ради

  • 352

Фото без описуПитання доцільності призначення опікунів над повнолітніми фізичними особами розглянуто на засіданні опікунської ради при виконавчому комітеті селищної ради.

Засідання відбулося під головуванням  заступника селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Зореслава  РУДЧЕНКА.

Відповідно до  покладених   завдань  та повноважень, опікунська рада, як консультативно-дорадчий орган, забезпечує соціальний захист дієздатних повнолітніх осіб, які за станом здоров’я не можуть самостійно здійснювати свої права і виконувати обов’язки, осіб, визнаних судом недієздатними  чи обмежено дієздатними, та забезпечує попередній розгляд  питань, що відносяться до компетенції   органу опіки  та піклування.

В ході засідання  розглянуто  2 заяви  громадян  про надання до місцевого суду подання органу опіки  та піклування  щодо доцільності їх призначення  опікунами  над фізичними особами у випадку визнання  судом   останніх недієздатним.    

Вивчивши всі обставини справ та подані документи, члени опікунської ради  ухвалили  рішення в інтересах повнолітніх жителів громади щодо доцільності  призначення опікунів.

Дане питання буде винесене на розгляд чергового засідання виконавчого комітету Драбівської селищної  ради, як органу опіки  та піклування.