Соціальний захист учасників бойових дій (АТО/ООС) Драбівської громади

  • 937

Фото без описуНа території  Драбівської громади зареєстровано і проживає 157 учасників бойових дій АТО/ООС, в тому числі  9 осіб з інвалідністю внаслідок війни АТО/ООС, 4 члени сім?ї загиблого  (померлого) учасника  АТО/ООС.

У 2021 році за рахунок коштів селищного бюджету, на виконання  Програми соціального захисту жителів Драбівської територіальної громади «ТУРБОТА»  12 учасникам АТО/ООС було виділено матеріальну допомогу на загальну  суму 24 тис. грн.

Селищною радою щомісячно виплачується допомога у сумі 1 тис. грн. сім’ям загиблих часників АТО/ООС. З початку року на ці цілі спрямовано  20 тис. грн.

Для сприяння статутній діяльності  громадської організації «Спілка воїнів АТО Драбівщини» із селищного бюджету виділено кошти у сумі 15 тис. грн.

Протягом поточного  року  рішенням сесії Драбівської селищної ради  учасникам АТО  передано   у власність  18 земельних ділянок  та  надано дозвіл  на виготовлення технічної документації  на ще  12  земельних ділянок.

З метою забезпечення права учасників АТО  на землю, рішенням сесії Драбівської селищної ради  від 26.03.2021  №  8- 16/VІІІ  зарезервовано земельні ділянки сільськогосподарського призначення для забезпечення права на землю учасників   АТО   на території Драбівської  селищної ради.

Для забезпечення постраждалих учасників антитерористичної операції санаторно-курортним лікуванням, рішенням сесії селищної ради від 07.07.2021  №14-13/VIII передбачено, на умовах співфінансування з обласного бюджету, виділення коштів на санаторно-курортне лікування учасників АТО у санаторії «Мошногір’я». Станом на 13.10.2021  профінансовано лікування у санаторії  1 учасника АТО, інваліда війни. У даний час  у санаторії проходить лікування  ще один учасник АТО, інвалід війни.

За рахунок коштів державного бюджету   пройшли санаторно-курортне лікування 10 учасників бойових дій  та 4  особи відповідної категорії пройшли психологічну реабілітацію.

Протягом поточного навчального періоду 7 дітей учасників АТО/ООС – вихованців дошкільних навчальних закладів та 83 дітей – учнів загальноосвітніх навчальних закладів забезпеченні безкоштовним харчуванням. 19  дітей учасників АТО звільнені від плати за навчання  у Драбівській дитячій школі мистецтв.

У даний час у санаторії «АРТЕК-ПРИКАРПАТТЯ»  у м. Трускавець проходять оздоровлення 2-є дітей  відповідної  категорії.         

З нагоди  відзначення 14 жовтня 2021 року Дня захисників і захисниць  України, селищним головою прийнято рішення про виділення матеріальної допомоги 16 учасникам АТО/ООС - інвалідам війни  та постраждалим, які перебувають на обліку у закладах охорони здоров’я,   на загальну суму 32 тис. грн.