Пільгове перевезення в громаді

  • 504

Фото без опису

  Нагадуємо про те, що з лютого цього року здійснюється пільгове перевезення автомобільним транспортом загального користування на приміських маршрутах окремих категорій громадян Драбівської територіальної громади, які згідно з чинним законодавством мають право на безкоштовний проїзд.

Зокрема це: особи, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, віднесені до категорії 1 та 2; учасники бойових дій; особи, які отримали інвалідність внаслідок війни; діти віком від шести років з багатодітних сімей; особи з інвалідністю І,ІІ групи, діти з інвалідністю віком від шести років та особи, які супроводжують осіб з інвалідністю І групи або дітей з інвалідністю.

На даний час право на безплатний проїзд зазначених вище категорій пільговиків на приміських маршрутах автомобільним транспортом загального користування забезпечується два рази на місяць із населеного пункту проживання жителя громади до центру громади (смт Драбів), до залізничної станції с. Кононівка та до міста Золотоноша (в обидві сторони).

Пільговий проїзд відповідних категорій громадян на території Драбівської громади здійснюється по талонній системі, завдяки якій пільговик має можливість їздити безкоштовно, пред’явивши талон затвердженого зразка, у будь-який день тижня.

 Для того щоб отримати талони особи, які мають право на пільгове перевезення:

 - особисто звертаються до відділу соціального  захисту  та охорони здоров’я  селищної ради зареєстровані і проживають у смт Драбів, за адресою вул. Центральна, 69, каб. № 205, 206 із дотриманням заходів безпеки.

 - мешканці сіл територіальної громади – особисто звертаються  до уповноважених осіб селищної ради за місцем реєстрації (старост), із заявою та  пред’являють такі документи:

         - посвідчення про право на пільги;

         - паспорт.

Кількість талонів на місяць:  4  шт. (дві  поїздки  в обидві  сторони).

Талон дійсний лише при наявності печатки селищної ради та підпису уповноваженої особи, зазначенням  на  талоні порядкового номеру, терміну його дії, прізвища, імені та по - батькові пільговика, номеру та серії  його посвідчення, маршруту перевезення.  Про одержання талонів пільговик особисто розписується у журналі обліку видачі талонів.

 Талон є іменним, і не передається іншому пільговику. Загублені талони не поновлюються. Компенсація за невикористані талони не виплачується.

ДОВІДКОВО: Для забезпечення пільгового перевезення громадян Драбівської громади селещною радою виділено кошти у сумі 120 тис. грн.

Відділом соціального захисту та охорони здоров’я заключено договори про відшкодування компенсаційних виплат на пільговий проїзд автомобільним транспортом загального користування на приміських маршрутах окремим категоріям громадян Драбівської територіальної громади із перевізниками: ФОП Нечитайлом М. С. маршрут №101 «Драбів - Кононівка» ч/з с. Кантакузівка, Шрамківка; (щоденно) та маршрут №116 «Драбів - Кононівка» через с. Перервинці, с. Свічківка, с. Погреби, с. Драбове-Барятинське (щоденно)) та ФОП Плохутою О.М. (маршрут №1: «Драбів-Золотоноша» (щоденно) та у зворотному напрямку).

         Правом на пільгове перевезення скористалось 80 осіб відповідної категорії громадян нашої громади.