Профілактична робота з сім’ями  в рамках проведення  акції «16 днів проти насильства»  

  • 262

Фото без опису 

«16 днів  проти  насильства» - всесвітня акція, що наразі триває в Україні та спрямована на привернення уваги суспільства до актуальних проблем: запобігання та протидія домашньому насильству,  захист прав жінок, торгівля людьми. 

Служба у справах дітей Драбівської селищної ради приєднується до цієї акції заради об'єднуючої мети - створення соціального простору, вільного від насильства, збільшення у мешканців громади розуміння та обізнаності щодо форм насильства; служб, до яких можуть звернутися постраждалі від насильства за допомогою; прав постраждалих осіб.     

 У 2021 році до служби у справах дітей Драбівської селищної ради  надійшло 15 повідомлень про вчинення домашнього насильства.

З них 4 факти  вчинення   домашнього насильства стосовно дітей  (смт Драбів -1, с. Левченкове -1, с. Драбово-Барятинське - 2) та  8  фактів вчинення домашнього насильства  в присутності дітей.

По даних фактах вчинення домашнього насильства  було проведено ряд заходів спрямованих на соціальний захист дітей та притягнення до  відповідальності  осіб, які вчинили насильство.

1 грудня  2021 року спеціалістами служби у справах дітей та  Драбівського ВПД №1 Золотоніського РВП ГУНП  проведено обстеження умов проживання даних сімей та  профілактичні бесіди, щодо недопущення повторного вчинення  домашнього насильства.