Cлужбою у справах дітей Драбівської селищної ради проведено рейд «Діти вулиці»

  • 275

Фото без опису14 лютого  2022 року спеціалістами служби у справах дітей Драбівської селищної ради  спільно з представником відділення КЗ «Центр  надання соціальних послуг» проведено профілактичний рейд «Діти вулиці» на території Драбівської громади (с. Бойківщина, с. Михайлівка, смт Драбів).

Під час проведення рейду обстежено умови проживання 4 сімей, в яких виховуються 6 дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Діти, які проживають в сім`ях, що опинились в складних  життєвих обставинах,  потребують особливої допомоги і підтримки, адже найрідніші люди, їх батьки, ведуть асоціальний спосіб життя, не дбають про них, не намагаються створити належні умови для їх виховання, розвитку, навчання, лікування. І тільки загальними зусиллями, проводячи певну профілактичну роботу, вдається донести до батьків, що діти – це найцінніший скарб, до якого треба ставитися відповідально, дбати про їх добробут, любити і робити все, щоб їх діти жили в будинку, де тепло, світло, де прибрано, де ліжко заслане чистою постіллю, де в холодильнику є готова їжа, а у шафі є чисті дитячі речі.

           Батькам роз’яснено їхні права та обов’язки. Вони ознайомлені з чинним законодавством, попереджені про адміністративну відповідальність, а у разі невиконання батьківських обов’язків про можливість позбавлення батьківських прав, а також призупинення всіх соціальних грошових виплат.