Соціальна робота, як основний і найбільш ефективний спосіб вирішення проблеми соціального сирітства

  • 313

 

Сім’я – це перший соціальний інститут у житті будь-якої людини і важливий чинник її успішної соціалізації в майбутньому. Саме тому соціальна робота із сім’ями, які опинились у складних життєвих обставинах, направлена на збереження родини для дитини, розглядається як основний і найбільш ефективний спосіб вирішення проблеми соціального сирітства.

З метою недопущення означеної проблеми, 25.05.2021 спеціалістами із соціальної роботи комунального закладу "Центр надання соціальних послуг" відвідано 5 сімей, в яких виховується 16 дітей, що опинилися в складних життєвих обставинах в селах Жорнокльови, Левченки, Тополі. З них: 2 багатодітні родини, де мами вживають алкогольні напої, 1 сім’я учасника АТО, 1 родина, де мама неналежним чином виконує батьківські обов’язки та 1 сім’я, в якій батько був засудженим до покарань не пов’язаних з позбавленням волі.

В ході роботи були обстежені умови проживання дітей, наявність продуктів харчування, сезонного одягу та взуття.

З дорослими проведено профілактичні бесіди щодо попередження сімейного неблагополуччя, налагодження міжособистісних взаємовідносин, ведення здорового способу життя, формування усвідомленого та відповідального батьківства, попередження раннього соціального сирітства та організації змістовного дозвілля дітям.

Фото без опису