Відповідальне батьківство – запорука щастя дитини

  • 505

Фото без опису

Фото без описуМи не уявляємо собі життя без найрідніших нам людей: батька та матері, бо вони дали нам життя, ведуть по життю, завжди є опорою та підтримкою. Ми звикли, що бути відповідальними батьками – означає любити дитину та піклуватися про неї. Та не завжди батьки виконують належним чином свої батьківські обов’язки: забувають, не знають, чи не хочуть знати про відповідальне батьківство.

На кожного з батьків покладається однакова відповідальність за виховання, навчання і розвиток дитини, а крім статусу батьківства та правами щодо дітей, батьки отримують ще обов’язки, відповідальність за виховання та розвиток дитини.

Одним з напрямків діяльності комунального закладу "Центр надання соціальних послуг"  є  формування навиків відповідального батьківства у родинах, які опинилися в складних життєвих обставинах.

З цією метою, 02.06.2021 року були відвідані 7 родин, в яких виховується 17 малолітніх дітей на території с. Драбово-Барятинське.

З означених сімей: 2 багатодітні родини (8 дітей), в одній з яких батько має проблеми з законом; 1 сім’я (2 дітей), де обоє батьків вживають алкоголь, не створюють належних умов проживання дітей, 1 родина (2 дітей), в якій неповнолітня дитина є особою, засудженою до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі; 2 сім’ї (4 дітей), в якій батьки неналежним чином виконують батьківські обов’язки та 1 родина (1 дитина), де батько в стані алкогольного сп’яніння вчиняє часті сварки вдома.

В ході роботи були обстежені умови проживання дітей, наявність продуктів харчування, сезонного одягу і взуття, огородини на присадибній ділянці.

З дорослими членами родин проведено профілактичну бесіду щодо шкідливості вживання алкоголю та тютюну, скеровано до створення належних умов проживання для повноцінного розвитку дітей та відповідального батьківства. Визначено конкретні терміни для виконання певного обсягу робіт для забезпечення комфортного проживання дітей у родинах.