Соціальні послуги, як важливий фактор покращення якості життя сімей громади

  • 380

Фото без опису

Діяльність комунального закладу "Центр надання соціальних послуг" Драбівської селищної ради спрямована на здійснення соціальних заходів, метою яких є вихід вразливих сімей із складних життєвих обставин, в яких вони опинилися та які вони не в змозі самостійно подолати за допомогою наявних засобів і можливостей, створення умов для самостійного розв'язання життєвих проблем, що виникають в сім'ях та повернення до повноцінного життя родин.

Так, з метою моніторингу ситуацій в сім’ях, що опинилися в складних життєвих обставинах 07.06.2021 року фахівцем із соціальної роботи та завідувачем відділення соціальної роботи центру було відвідано  6 сімей, в яких виховується 12 дітей на території селища Драбів. З вище зазначених родин: 1 багатодітна сім’я, в яких виховується 4 дітей, 2 сім’ї (4 дітей), де батьки зловживають алкоголем, 1 родина (1 дитина), в якій вчиняється домашнє насильство в присутності малолітньої дитини, 1 родина (2 дітей), де мама неналежним чином виконує батьківські обов’язки та 1 сім’я (1 дитина) учасника АТО .

В ході роботи були обстежені умови проживання дітей, наявність продуктів харчування та сезонного одягу і взуття, складено оцінки потреб родин. З дорослими членами родин проведено профілактичні бесіди щодо ведення здорового способу життя, створення належних умов проживання та забезпечення належного догляду за дітьми.

Фото без опису