Відповідальне батьківство – запорука щастя дитини

  • 436

    Фото без опису

   Ми не уявляємо собі життя без найрідніших нам людей: батька та матері, бо вони дали нам життя, ведуть по життю, завжди є опорою та підтримкою. Ми звикли, що бути відповідальними батьками – означає любити дитину та піклуватися про неї. Та не завжди батьки виконують належним чином свої батьківські обов’язки: забувають, не знають, чи не хочуть знати про відповідальне батьківство.

  На кожного з батьків покладається однакова відповідальність за виховання, навчання і розвиток дитини, а крім статусу батьківства та правами щодо дітей, батьки отримують ще обов’язки, відповідальність за виховання та розвиток дитини.

Одним з напрямків діяльності комунального закладу "Центр надання соціальних послуг" Драбівської селищної ради є  формування навиків відповідального батьківства у родинах, які опинилися в складних життєвих обставинах.

   З цією метою, 09.06.2021 року завідувачем відділення соціальної роботи та фахівцем із соціальної роботи центру спільно зі спеціалістом служби у справах дітей були відвідані 4 родини, в яких виховується 9 малолітніх дітей, де обоє батьків зловживають алкоголем, не створюють належних умов проживання дітей, не забезпечують їх в повній мірі продуктами харчування та засобами гігієни та 1 сім’я, де дитина перебуває під опікою у селах Митлашівка, Перервинці.

  В ході роботи були обстежені умови проживання дітей, наявність продуктів харчування, сезонного одягу і взуття, огородини на присадибній ділянці, складено оцінку потреб.

   З означеними сім’ями проведено профілактичну роботу, надано роз’яснення та консультації, батьків попереджено про особисту відповідальність за неналежне виконання батьківських обов’язків відносно дітей або ухилення від їх виконання.