Соціальна робота з категорійними сім’ями

  • 287

Фото без опису

Соціальне сирітство є однією з найбільш актуальних сучасних проблем українського суспільства. Найчастіше з означеною проблемою стикаються родини, які перебувають в складних життєвих обставинах та не можуть їх самостійно вирішити. 

З метою формування відповідального та усвідомленого батьківства, попередження раннього соціального сирітства, 17.06.2021 року завідувачем відділення соціальної роботи та фахівцем із соціальної роботи КЗ «Центр надання соціальних послуг» спільно з провідним спеціалістом служби у справах дітей Драбівської селищної ради та  було відвідано 6 сімей, в яких виховується 13 дітей в селі Білоусівка.

Причиною комісійного виїзду стали складні життєві обставини, в яких опинилися родини, а саме неналежні умови проживання дітей, невиконання батьками батьківських обов’язків, малозабезпеченість родин.

В ході роботи були обстежені умови проживання дітей, наявність продуктів харчування та сезонного одягу і взуття. В одній сім’ї перевірено цільове використання коштів державної допомоги при народженні дитини та з’ясовано, що виплачена сума допомоги використана для забезпечення належних умов для утримання та виховання дитини.

З дорослими членами сімей, що опинилися в СЖО проведено профілактичні бесіди щодо створення належних умов проживання дітей, раціонального використання сімейного бюджету, скеровано до відповідального батьківства.

Також фахівцями надано консультації щодо можливих видів соціальних послуг, державних допомог сім’ям з дітьми та порядок їх отримання.