Відповідальне батьківство – основний чинник благополуччя сім’ї

  • 311

Фото без опису

 Відповідно до плану роботи комунального закладу «Центр надання соціальних послуг» Драбівської селищної ради, 1 липня  поточного року завідувачем відділення соціальної роботи, фахівцем із соціальної роботи Центру спільно з інспектором з ювенальної превенції сектору превенції Драбівського відділення поліції Золотоніського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Черкаській області здійснено щомісячне соціальне супроводження 2 прийомних сімей та 2 дитячих будинків сімейного типу, в яких виховується 9 дітей з числа дітей-сиріт, та дітей позбавлених батьківського піклування. Означені сімї проживають в селах Нехайки, Привітне та Золотоношка.

Під час відвідування проведено обстеження умов проживання, визначено стан забезпеченості дітей одягом, взуттям. 

Водночас з батьками проведено бесіду щодо виховання, навчання дітей, догляду за ними, а також підготовки їх  до самостійного життя. З метою підтримки позитивного мікроклімату в сім’ї та недопущення  ревнощів між дітьми, батькам-вихователям та прийомним батькам також рекомендовано більше уваги приділяти потребам кожної дитини, знаходити спільні інтереси, захоплення та заняття, допомагати дітям виражати свої почуття.

З дітьми, які виховуються в означених формах виховання, теж проведено бесіду щодо організації змістовного дозвілля, підтримки позитивних стосунків з однолітками та дорослими, ведення здорового способу життя та навичок самостійного життя.

Цього ж дня проводилася соціально-виховна робота в 5 сім’ях (14 дітей), які опинилися в складних життєвих обставинах та не можуть самостійно їх подолати (Нехайки, Золотоношка, Жорнокльови). Основними ознаками СЖО в означених родинах є зловживання алкоголем батьками малолітніх дітей, неналежні умови проживання та неналежний догляд за дітьми, малозабезпеченість сімей, не сформованість навиків відповідального батьківства, низький батьківський потенціал.

З батьками малолітніх, неповнолітніх дітей проведена роз’яснювально-профілактична робота щодо дотримання санітарно-гігієнічних норм у будинках, створення безпечних умов проживання для дітей, щодо основних принципів відповідального батьківства та відповідальності за неналежне виконання чи ухиляння від виконання батьківських обов’язків.