Запобігання соціальному сирітству

  • 255

З метою запобігання соціальному сирітству, інформування батьків та надання їм консультаційних послуг щодо створення відповідних умов для повноцінного розвитку дітей, набуття, удосконалення вмінь, знань, навичок з питань виховання дітей та догляду за ними, 27 липня 2021 року працівниками комунального закладу "Центр надання соціальних послуг" Драбівської селищної ради відвідано 6 сімей, у яких виховується 16 малолітніх та неповнолітніх дітей, які перебувають в складних життєвих обставинах в селах Золотоношка, Нехайки та селищі Драбів.

З батьками обговорено питання щодо належного виконання батьками своїх обов’язків, недопущення вживання спиртних напоїв, оформлення різних видів соціальних пільг та допомог, на які сім’ї мають право, забезпечення в достатній кількості продуктів харчування та попереджено про відповідальність за неналежне виконання батьківських обов’язків.

Багатодітній родині було надано роз’яснення щодо додаткових виплат на дітей, можливість отримання допомоги як малозабезпечена сім’я та порядок їх оформлення.

Працівниками Центру проведено соціальне супроводження 2 будинків сімейного типу, де на утриманні перебуває 10 дітей позбавлених батьківського піклування в селах Золотоношка та Нехайки.

 З батьками - вихователями проведено бесіду, щодо виховання дітей та створення належних умов для їх проживання та обговорювались питання щодо оздоровлення дітей в літній період. Крім того, було звернено увагу батьків на необхідність проводити профілактично-просвітницьку роботу з вихованцями з питань здорового способу життя та відповідальної поведінки дітей.

Також у ході відвідування соціальними працівниками було проведено бесіду з дітьми, які закінчили навчання в загальноосвітніх школах, про необхідність подання документів у вищі навчальні заклади та підготовку до вступних екзаменів заради отримання професії у майбутньому та необхідності набуття навичок самообслуговування для самореалізації в суспільстві після вибуття з дитячих будинків сімейного типу.