Відбулося засідання робочої групи з підготовки проекту Програми соціально-економічного та культурного розвитку Драбівської селищної ради на 2022 рік

  • 407

Фото без опису

28.09.2021 року відбулося засідання Робочої групи з підготовки проекту Програми соціально-економічного та культурного розвитку Драбівської селищної ради на 2022 рік.

Засідання провів голова робочої групи, заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів Зореслав Рудченко, який озвучив цілі та завдання Програми соціально-економічного та культурного розвитку Драбівської селищної ради на 2022 рік.

Голова робочої групи звернув увагу присутніх на важливості поставлених завдань, правильності оформлення пропозицій до проекту Програми, належній взаємодії у процесі підготовки Програми між структурними підрозділами селищної ради, старостами та комунальними підприємствами громади.

В ході засідання виступив Жук І.І., начальник відділу економічного розвитку та інвестицій селищної ради, який ознайомив членів робочої групи про порядок розробки проекту Програми соціально-економічного та культурного розвитку Драбівської селищної ради на 2022 рік. Зокрема, Жук І.І. зазначив, що відповідно до ЗУ «Про державне прогнозування та розроблення програм економічного і соціального розвитку України» від 23 березня 2000 року № 1602-III учасниками державного прогнозування та розроблення програм економічного і соціального розвитку є органи державної влади, зокрема і органи місцевого самоврядування.

На виконання зазначеного закону, а також відповідно до ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні», Постанови Кабінету Міністрів України від 26.04. 2003 № 621 «Про розроблення прогнозних і програмних документів економічного і соціального розвитку та складання проектів та Бюджетної декларації», наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 30.03.2016  №75 «Про затвердження Методичних рекомендацій щодо формування і реалізації прогнозних та програмних документів соціально-економічного розвитку об’єднаної територіальної громади» селищним головою видано розпорядження від 27.08.2021 № 110-р «Про розроблення проекту Програми соціально-економічного та культурного розвитку Драбівської селищної ради на 2022 рік».

Метою Програми є створення умов для економічного зростання та удосконалення механізмів управління розвитком громади на засадах ефективності, відкритості та прозорості, посилення інвестиційної активності, забезпечення належного функціонування транспортної, комунальної інфраструктури та соціальної інфраструктури громади.

В обговоренні також взяли участь старости сіл, керівники структурних підрозділів селищної громади, керівники комунальних закладів.

За підсумками засідання робочої групи рекомендовано керівникам структурних підрозділів селищної ради, старостам населених пунктів, керівникам комунальних закладів до 15.10.2021 підготувати перелік заходів із врахуванням наявного ресурсного та фінансового потенціалу громади в галузях економіки, земельних відносин, житлово-комунального господарства, дорожньої інфраструктури, охорони здоров’я, освіти , культури, благоустрою та охорони довкілля, та подати до відділу економічного розвитку та інвестицій Драбівської селищної ради.

Відділу економічного розвитку та інвестицій Драбівської селищної ради тримати на постійному контролі організаційні заходи щодо розробки проекту Програми соціально-економічного та культурного розвитку Драбівської селищної ради на 2022 рік.