Про ремонт автомобільної дороги загального користування державного значення Т 24-09 /М-03/ - Драбів – Золотоноша

  • 374

Про ремонт автомобільної дороги загального користування державного значення Т 24-09 /М-03/ - Драбів – Золотоноша

 

У зв’язку із запровадженням в Україні воєнного стану відповідно до Указу Президента України від 24.02.2022 № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні», тимчасово, на період дії правового режиму воєнного стану призупинено виконання робіт з капітального та поточного ремонтів автомобільних доріг на території всієї країни.

Територією Драбівської громади, зокрема через центр громади смт Драбів, проходить стратегічна автомобільна дорога загального користування державного значення Т 24-09 /М-03/ - Драбів - Золотоноша, яка з’єднує північно-східні області України (Чернігівську, Полтавську, Сумську, Харківську) із центральними та південними областями України.

Кожного дня по державній дорозі Т 24-09, через смт Драбів, курсують сотні важких та великогабаритних автомобілів, які перевозять різноманітні вантажі. Внаслідок цього ділянки дороги Т 24-09, яка проходить через смт Драбів (вул.Володимирська) та ділянки дороги Т 24-09 між смт Драбів-с. Великий Хутір, між смт Драбів - с. Золотоношка стали аварійними: конструкції дорожнього одягу втратили несучу здатність, дорожнє покриття характеризується ямковістю, руйнуваннями, численними вибоїнами та просіданнями, не відповідає діючим стандартам та вимогам безпеки учасників дорожнього руху.

Критичним є і те, що аварійні ділянки дороги Т 24-09 проходять через смт Драбів, по вул. Володимирській поруч (за 8-10 метрів) з приватними будинками громадян. Через інтенсивний рух важкого і великогабаритного транспорту іде значна вібрація від аварійного дорожнього полотна, яка передається на приватні будинки, що спричиняє появі тріщин в приватних будинках мешканців. Крім цього, на вулиці Володимирській внаслідок цілодобового руху великогабаритного транспорту по дорозі Т 24-09, чути шум та гуркіт, який перевищує допустимі норми встановлені чинним законодавством та негативно впливає на відпочинок мешканців приватних будинків у нічний час.

   Враховуючи численні звернення жителів громади та незадовільний стан цієї автомобільної дороги Драбівська селищна рада звернулася у червні 2022 року до Міністерства інфраструктури України з приводу  проведення аварійного ремонту ділянок дороги Т 24-09.

За наслідками звернення державною службою «Укравтодор», у першій декаді липня 2022 року, було проведено  аварійний ремонт ділянок дороги Т 24-09, які проходять: через смт Драбів (вул.Володимирська), між смт Драбів - с. Великий Хутір, між смт Драбів - с. Золотоношка.