Допомога та підтримка до Міжнародного дня людей похилого віку та Міжнародного дня людей з інвалідністю

  • 506

За доброю традицією з приходом золотої осені в перший жовтневий день у світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку та Міжнародний день людей з інвалідністю.

Турбота про людей похилого віку – справа всього суспільства, адже саме літні люди зберегли для нас найкращі національні традиції, навчили долати труднощі, бути наполегливими і толерантними.

Відділення соціальної допомоги вдома комунального закладу «Центр надання соціальних послуг» Драбівської селищної ради (далі - відділення) активно працює у напрямку допомоги та підтримки осіб похилого віку та людей з інвалідністю. Так, соціальними робітниками та працівниками відділення обстежено матеріально-побутові умови проживання пенсіонерів, людей з інвалідністю, одиноких непрацездатних громадян. Підготовлено матеріали для надання допомоги у вигляді продуктових наборів. Соціальними робітниками надана допомога по розвезенню наборів до їх отримувачів. Протягом вересня 2021 року виявлено та взято на обслуговування 6 осіб, яким буде надаватись соціальна послуга догляду вдома.

Особливо актуальною є допомога з наближенням осінньо-зимового періоду.

Соціальними робітниками відділення проводиться постійний моніторинг по забезпеченню обслуговуваних громадян різними видами палива.

Здійснюється робота з надання допомоги в оформленні та поновленні документів по отриманню субсидії на житлово-комунальні послуги та інші види соціальних виплат.

На долю старшого покоління випало чимало випробувань, болю і втрат, проте вони зуміли зберегти і пронести через життя почуття гідності, віри і любові.

З метою психологічного розвантаження з приводу побутових, сімейних негараздів, працівниками відділення проводяться бесіди з особливо вразливими громадянами похилого віку.