Сім’я, як важливий фактор в житті людини

  • 484

 

Фото без описуСім’я відіграє в житті кожної людини найважливішу роль. З самого народження нас оточують найрідніші люди — мама й тато. Вони вчать всьому: ходити, говорити, думати. Вони годують, одягають, піклуються про здоров’я. Вчать бути добрими, чемними. Всі люди мріють про щасливу родину. Але для цього кожен повинен докласти багато зусиль щоби уникати конфліктів. Батьки — це ті люди, які готові дати пораду в будь-якій життєвій ситуації.

Саме тому турбота про сім’ю, родину, попередження складних життєвих обставинах є першочерговим напрямком роботи фахівців із соціальної роботи відділення соціальної роботи комунального закладу «Центр надання соціальних послуг» Драбівської селищної ради.

Фахівцями постійно проводяться виїзди у старостинські округи Драбівської громади з метою виявлення вразливих категорій сімей та сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах та недопущення потрапляння означених сімей в категорію кризових.

Для мінімізації ризиків перехідності сімей від вразливості до кризового стану спеціалістами Центру надається таким родинам соціальна послуга соціального супроводу, яка передбачає надання конкретній особі чи сім'ї комплексу соціальних послуг для подолання життєвих труднощів, мінімізації негативних наслідків чи навіть повне розв'язання проблем сім'ї або особи.

Так, 27.10.2021 року фахівцями із соціальної роботи комунального закладу спільно з інспектором з ювенальної превенції сектору превенції Драбівського відділення поліції Золотоніського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Черкаській області відвідано 8 сімей, які виховують 20 дітей та перебувають на обліку як такі, що опинилися в складних життєвих обставинах в селі Перервинці, селищах Драбів та Драбове-Барятинське. З означених родин 1 сім’я (2 дітей) отримує соціальну послугу консультування, 7 родин (18 дітей) – соціальну послугу соціального супроводу.

З метою подолання обставин, що негативно впливають на життя, стан здоров’я, функціонування сім’ї та які сім’я не може подолати самостійно, працівниками центру спільно з членами родин обговорювалися проблемні питання, а саме:  питання допомоги в оформленні необхідних документів для отримання державної соціальної допомоги, працевлаштування, зняття з реєстрації місця проживання, лікування дітей, які мають ознаки інвалідності та шляхи їх вирішення. Проводилася профілактична робота щодо належного виконання батьками своїх обов’язків, недопущення проявів насильства відносно дітей, потреба дотримання сприятливих умов для розвитку та виховання дітей, інформування про соціальні послуги в громаді.

Також, перевірялася готовність сімей до опалювального сезону, наявність у дітей сезонного одягу, взуття, продуктів харчування.