Соціальна підтримка, як важливий фактор соціалізації населення громади

  • 330

 

Фото без описуНині в Україні значна кількість українських сімей потребує соціального захисту і допомоги. Тому, з метою раннього виявлення сімей та осіб, що опинилися в складних життєвих обставинах, соціальної підтримки та вирішення питань, що стосуються соціального захисту населення Драбівської територіальної громади 9 листопада 2021 року завідувач відділення соціальної роботи  комунального закладу «Центр надання соціальних послуг» Драбівської селищної ради та фахівець із соціальної роботи відвідали 10 сімей, в яких виховується 28 дітей в селах Бойківщина, Михайлівка, селищах Драбів та Драбове-Барятинське.

У ході проведеної роботи сім’ям надалися різні види соціальних послуг відповідно до Державних стандартів – проведено інформаційно-профілактичну роботу щодо забезпечення належних житлово-побутових умов для проживання дітей, запобігання та протидію домашнього насильства, ведення здорового способу життя та негативний вплив вживання алкогольних напоїв на стан людини.

 З кожним членом родини проведені інформаційні бесіди з метою вирішення проблемних питань, які склалися у родинах, надано консультації та рекомендації.

Під час соціальної перевірки було з’ясовано, що отримувачі соціальних послуг консультування та соціального супроводу, які перебувають на обліку КЗ «ЦНСП» Драбівської селищної ради як такі, що опинилися в складних життєвих обставинах створили комфортні умови для проживання дітей, підготувалися до зимового періоду, а саме: запаслися твердим паливом, підготували консервацію, закупили одяг та взуття відповідно до сезону.

Цього ж дня працівниками КЗ «ЦНСП» Драбівської селищної ради були розповсюджені інформаційні матеріали про роботу центру, види соціальних послуг та служби, куди необхідно звертатися в разі вчинення домашнього насильства в старостинських округах громади та закладах освіти.