Підтримка сімей, які потребують соціального захисту

  • 374

 

Фото без описуПрацівниками комунального закладу «Центр надання соціальних послуг» Драбівської селищної ради продовжується здійснення обстеження сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Так, 23.11.2021 року завідувачем відділення соціальної роботи та фахівцем із соціальної роботи КЗ «ЦНСП» спільно з начальником служби у справах дітей Драбівської селищної ради та інспектором з ювенальної превенції сектору превенції Драбівського відділення поліції Золотоніського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Черкаській області було відвідано 6 сімей, в яких проживає 11 неповнолітніх, малолітніх дітей в селах Левченки, Тополі, селищі Драбів. З них 2 нововиявлені. Означені сім’ї перебувають на обліку КЗ “ЦНСП» як такі, що опинилися в складних життєвих обставинах та потребують соціальної підтримки. Основними чинниками, що причинили складні життєві обставини є неналежне виконання батьками батьківських обов’язків, зловживання алкоголем, насильство в сім’ї, низький батьківський потенціал, неналежні умови проживання дітей.

У ході роботи було проведено консультування сімей СЖО та запропонований соціальний супровід, надано рекомендації щодо покращення житлово-побутових умов проживання та попереджено про відповідальність за невиконання батьківських обов'язків.

Цього ж дня в Левченківському старостинському окрузі було організовано інформаційний куточок «16 днів проти насильства», в якому жителі села можуть знайти цінну інформацію про те, що робити в разі насильства та куди звертатися жертвам в разі його вчинення.