На території громади стартувала акція «16 днів проти насильства»

  • 314

Фото без опису

Щорічно в Україні, з 25 листопада до 10 грудня включно, проводиться Міжнародна кампанія «16 днів проти насильства», яку ініціював Перший всесвітній інститут жіночого лідерства у 1991 році. Дати початку та завершення Кампанії вибрані не випадково. Вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.

Шістнадцятиденний період кампанії охоплює наступні важливі дати:

- 25 листопада – Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок. Офіційно цей день був оголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 1999 році.

- 1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом.

- 2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством.

- 3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями.

- 5 грудня – Міжнародний день волонтера.

- 6 грудня – Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі.

- 9 грудня – Міжнародний день боротьби з корупцією.

- 10 грудня – Міжнародний день прав людини.

Акція на території Драбівської ТГ розпочалася 25 листопада в Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок, і триватиме до 10 грудня – Дня прав людини. Мета акції – привернення уваги суспільства до проблем подолання насильства в сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.

Сьогодні, 25.11.2021 року, завідувачем відділення соціальної роботи та фахівцем із соціальної роботи КЗ «Центр надання соціальних послуг» Драбівської селищної ради» спільно з інспектором з ювенальної превенції сектору превенції Драбівського відділення поліції Золотоніського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Черкаській області було проведено акцію «16 днів проти насильства» на територіях Митлашівського та Драбове-Барятинського старостинських округів.

Роботою охоплені заклад загальної середньої освіти І-ІІ ст. с. Митлашівка (5 – 9 кл., 40 осіб), заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ст. с. Драбове-Барятинське (6 – 10 кл., 37 осіб) та сім’ї, які опинилися в складних життєвих обставинах (5 сімей, 10 дітей).

У ході проведення акції спеціалістами КЗ «ЦНСП» Драбівської селищної ради з учнівською молоддю проведено відео лекторії з елементами бесіди на тему: «Насильство в сім’ї… Як діяти та куди звертатися», під час яких продемонстровано соціальні відеоролики, презентацію на означену тему, обговорено з дітьми види насильства, причини, наслідки, до яких урядових та неурядових структур необхідно звертатися в разі насильства в сім’ї чи школі,  інспектором з ювенальної превенції роз’яснено про адміністративну та кримінальну відповідальність за вчинення насильства, роздано інформаційні матеріали.

З сім’ями, що опинилися в складних життєвих обставинах проведено профілактичні бесіди щодо вміння знаходити компроміси в критичних ситуаціях з метою запобігання домашньому насильству, ведення здорового способу життя, недопущення проявів агресії в родині та відповідальності за неправомірні дії щодо інших осіб.

Також, роздано матеріали в заклади освіти та старостинські округи для оформлення інформаційних куточків.  

 

Якщо ви стали свідком насилля чи постраждалим, пам’ятайте: насилля можна й потрібно зупинити! Не варто боятися діяти та зволікати – зверніться за допомогою! Отримати її в області можна за такими номерами телефонів:

  • 0 800 500 335 (безкоштовно зі стаціонарних) або 116 123 (безкоштовно з мобільних) – національна “гаряча лінія” з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації;
  •  (0472) 63 85 59 – Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської ОДА;
  • 0930814310 – «100% Життя Черкаси»;
  • 102 – поліція Черкаської області.