Акція «16 днів проти насильства» триває!

  • 283

 

Фото без описуПрояви насильства супроводжують людство з давніх давен. Упродовж тисячоліть одна людина кривдить іншу людину, чинить насильство щодо неї. У світі постійно відбуваються війни, напади на людей, дискримінація, приниження. Прикро, що ми звикли сприймати насильство, як щось неминуче, адже прояви насильства порушують права людини, принципи її вільного та справедливого існування. І коли насильство чиниться поруч із нами чи в нас у домі, у школі, на вулиці, ми можемо й повинні зупинити його. Саме тому щорічно, починаючи з 1991 року, міжнародна спільнота підтримує акцію «16 днів проти насильства». Тисячі громадян та сотні державних і громадських організацій з більш ніж 100 країн світу активізують з 25 листопада до 10 грудня свої зусилля заради об’єднуючої мети: збільшити розуміння та обізнаність про всі форми насильства у співвітчизників, створити в конкретному регіоні або окремій державі соціальний простір, вільний від насильства. 

25 листопада 2021 року Драбівська громада також долучилася до акції. І сьогодні, 30.11.2021 року, продовжуючи соціальну роботу у сфері запобігання домашньому насильству на території громади, завідувачем відділення соціальної роботи та фахівцем із соціальної роботи КЗ «Центр надання соціальних послуг» Драбівської селищної ради» спільно з інспектором з ювенальної превенції сектору превенції Драбівського відділення поліції Золотоніського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Черкаській області було проведено акцію «16 днів проти насильства» на територіях Золотонішківського, Нехайківського, Жорноклівського Левченківського старостинських округів.

Роботою охоплені заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ст. с.Золотоношка (5 – 10 кл., 37 осіб), заклад загальної середньої освіти І-ІІ ст. -дошкільний навчальний заклад с. Левченки (5 – 9 кл., 24 осіб) та сім’ї, які опинилися в складних життєвих обставинах (5 сімей, 12 дітей).

У ході проведення акції спеціалістами КЗ «ЦНСП» Драбівської селищної ради з учнівською молоддю проведено відео лекторії з елементами бесіди на тему: «Насильство в сім’ї – проблема всіх і кожного!. Як діяти та куди звертатися», під час яких продемонстровано соціальні відеоролики на означену тему, обговорено з дітьми види насильства, причини, наслідки, до яких урядових та неурядових структур необхідно звертатися в разі насильства в сім’ї чи школі,  інспектором з ювенальної превенції роз’яснено про адміністративну та кримінальну відповідальність за вчинення насильства, роздано інформаційні матеріали.

З сім’ями, що опинилися в складних життєвих обставинах працівники КЗ «Центр надання соціальних послуг» Драбівської селищної ради та інспектор з ювенальної превенції поділилися інформацією про види насильства та відповідальність за їх вчинення. 

Громадяни з означених сімей отримали рекомендації щодо попередження проявів насильства чи повторного їх скоєння, а також контакти КЗ «Центр надання соціальних послуг» Драбівської селищної ради, до якого можуть звернутись постраждалі від домашнього насильства та/або за ознакою статі, який на території Драбівської громади надає допомогу жертвам цього ганебного суспільного явища.