Для чого потрібні ПІН та ПАК-коди при отриманні паспорта громадянина України у формі ID-картки

  • 897

 Пін-код до паспорта: для чого він і що буде, якщо код забути — Радіо ТРЕК

 

 

Паспорт громадянина України у формі ID-картки є документом, який посвідчує особу та підтверджує громадянство на території України. Паспорт виготовляється у формі картки, що містить безконтактний електронний носій. Його основною перевагою є високий рівень захисту. Завдяки імплантованому електронному безконтактному носію (чіпу), який містить персональні та біометричні дані власника ID-картки, її на сьогоднішній день неможливо підробити чи скопіювати.

Паспорт оформляється особам, які не досягли 18-річного віку — на 4 роки, а особам, яким вже виповнилося 18 років — на кожні 10 років.

Під час отримання ID-картки власнику необхідно самостійно ввести цифрові комбінації - персональні ідентифікаційні номери (ПІН 1 і ПІН 2) та персональні авторизаційні коди (ПАК 1 і ПАК 2), і надалі - забезпечити конфіденційне зберігання цієї інформації.

ПІН 1 - дозволяє зчитування інформації на чіпі ID-картки та внесення додаткової змінної інформації, а ПІН 2 - призначений для зчитування інформації та внесення змін  до захищених груп даних чіпа ID-картки.

Слід також зазначити, шо в разі блокування чіпу паспорт НЕ втрачає чинності і може використовуватися протягом терміну дії, але без можливості здійснення операцій зчитування/внесення змін до інформації, яка міститься на чіпові.